Marokkói csicseri ragu

  • 2015.10.10.
  • 0


Ezen a héten olvastam ezt a receptet Fűszer és Lélek oldalán. El is határoztam, hogy hamarosan megfőzöm, mivel nagyon szeretjük ezt az ízvilágot. Kicsit változtattam a recepten, lehet, hogy így már nem is igazán autentikus, de nagyon-nagyon
finom.Hozzávalók:3 ek. olívaolaj50 dkg darált hús ( marha, birka, csirke)1 tk. római kömény1 tk. koriander mag2 gerezd fokhagyma1 doboz hámozott paradicsom1 sóban eltett citrom héja vagy 1 citrom héja1 marék fekete olívabogyósó, bors 2 csésze csicseriborsó
megfőzve vagy 2 doboz konzerv csicseriborsó3 ek. olívaolaj2 tk. őröltfűszerpaprika1 csokor petrezselyemzöld2 szál újhagyma vagy lila salottahagyma5 dkg fenyőmag1 ek. zataarElkészítés:A megfőtt, lecsepegtetett csicseriborsót, még melegen összekeverjük a 3 ek. olívaolajjal és fűszerpaprikával.Egy kisebb serpenyőben megpirítjuk a római köményt és a koriander magot. Mozsárba összetörjük. Olívaolajon a darált húst jól lepirítjuk, egy tányérba szedjük. A serpenyőbe tesszük az összezúzott fokhagymát és a fűszereket. Felöntjük a hámozott paradicsommal. Belereszeljük a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. A húst is belekeverjük, majd lefedve kb. 10 percig főzzük. A legvégén mehet bele összevágott olívabogyó!A tálalás előtt gyorsan
összekeverjük a csicserit a paradicsomos raguval. A tetejét megszórjuk a felvágott hagymával, összevágott petrezselyemmel, pirított fenyőmaggal és zataarral.