Sütlac- török sült tejberizs

  • 2015.09.08.
  • 5

Hozzávalók:1 csésze rizs ( a kerekszemű, arborio, a legjobb hozzá)4 dl víz1,2 l zsíros tej2 dl tejszín15-20 dkg cukor1 vanília rúdcsipet só3 tojásárgája2 ek. étkezési keményítőElkészítés:
A megmosott rizst csipet sóval és a 4 dl vízzel feltesszük főni.Amikor elfőtt a víz, hozzáadjuk a tej kétharmadát,a tejszínt a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Gyakran megkeverve, addig főzzük, míg a rizs megpuhul. A tejből, még önthetünk hozzá.A tojások sárgáját elkeverjük az étkezési keményítővel,
a maradék tejjel, majd a forró rizshez öntjük és elzárjuk a gázt.
A megfőtt rizst kis tűzálló tálakákba kanalazzuk,( kb.8 adag lesz belőle) és egy vízzel félig teli tepsibe állítjuk, majd 200 fokon kb.20 percig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz. Akkor jó, ha még a közepe picit lágy, így lesz a kihülés után finom krémes.