Hideg mentás cukkini krémleves

  • 2015.07.08.
  • 2

A krémlevesek általában gyorsan elkészíthetőek, nem kivétel ez alól a cukkiniből készült sem. A mostani kánikulában, pedig kifejezetten üdítő ez a mentás változat.Hozzávalók:2 ek. olívaolaj1 kisebb hagyma1 gerezd fokhagyma1 kg zsenge cukkinifél csokor petrezselyemzöldfél csokor menta3-4 ek görög joghurt1 marék szeletelt mandula vagy fenyőmagpár csepp citromsó, borsElkészítés:Az olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, amikor már kezd üvegesedni beledobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd a kockákra vágott cukkinit. Párszor fakanállal jól átkeverjük.Felengedjük, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.Sózzuk, majd beletesszük a petrezselyemzöldet és a mentaleveleket. Fedő alatt puhára főzzük.Amikor a cukkini megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Belekeverjük a görög joghurtot és ízesítjük pár csepp citrommal és frissen őrölt borssal.Egy serpenyőt felmelegítünk, beleszórjuk a fenyőmagot vagy a szeletelt mandulát és szép aranybarnára pirítjuk.A levest hűtőbe tesszük, jó hidegen tálaljuk