A legegyszerűbb GM túrógombóc

  • 2018.05.08.
  • 3

A hagyományos ételek nem hiába a kedvenceink. Egy finom túrógombóc egy tartalmas leves után, akár főfogás is lehet. Könnyed, vaníliás-citromos ízű gombóckák, ropogós, vajas morzsába forgatva és édes tejföllel nyakon öntve. Sokáig a gluténérzékenyeknek hiányolniuk kellett ezt a desszertet, ennek az időszaknak azonban vége! Íme, egy szuper egyszerű túrógombóc recept, ami nem esik szét, ízre pedig egészen olyan, mint grízes testvére. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

50 dkg túró (LM)
3 ek GM zabliszt
5 ek rizskása
3 ek eritrit, (aki ehet, bátran használjon 5 dkg cukrot)
1 mk só
1 db egész tojás
1 mk vanília kivonat
½ bio citrom reszelt héja

½ zacskó gluténmentes zsemlemorzsa, 5 dkg vaj (nem olaj, mert a vajjal sokkal finomabb a pirított morzsa)- aki szereti tehet egy hintésnyi fahéját a morzsához- mennyei illata lesz.
1 ki doboz (LM) tejföl, 2 ek eritrit, 1 tk citromlé
Elkészítés:
Egy teflonban olvassuk fel a vajat, majd pirítsuk aranyszínűre a morzsát.


Tegyük egy tálba a túrót, a tojást, az eritritet, a sót, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a rizskását és a gluténmentes zablisztet. Alaposan dolgozzuk össze a masszát és formáljunk belőle ízlés szerinti méretű gombócokat.

Egy lábasban forraljunk vizet. Amikor forr, tegyük a vízbe a gombócokat. Kb. 5 percig főzzük, akkor jó, ha feljönnek a víz tetejére. Ezután forgassuk meg a morzsában és tegyük egy tálba. Tálaláskor adjunk hozzá édesítővel és citromlével kikevert tejfölt. Jó étvágyat hozzá!  

Címkék

Sütemények