Gluténmentes mákos gofri

  • 2018.03.15.
  • 9

Egyszerűen imádom a hosszú, ráérős reggeleket, amikor nem kell munkába, iskolába rohanni. Ilyenkor nincs is más dolgunk, mint pihenni és egy finom reggelivel meglepni a párunkat, családunkat. Ez nálunk (Z. gluténérzékenysége miatt) kicsit nagyobb kreativitást igényel, de higgyétek el, így sem lehetetlen egy fenséges reggelit összedobni. A palacsinta és a gofri tipikusan ilyen kényeztető reggeli… amíg sütjük, az illata belengi a házat és mire elkészül, mindenki türelmetlenül várja, hogy végre ehessen belőle. Mivel mi imádjuk a mákot, én ezzel turbóztam fel és persze egy kis citromhéjjal, na meg egy gondolatnyi frissen őrölt vaníliával… Semmiképpen se hagyjátok ki ezt a finomságot, készítsétek el meglepiként a családnak a hosszú hétvégén, higgyétek el, imádni fogják!
A hozzávalók mellett feltüntettem a „hagyományos” összetevőket is, hiszen, ha nem vagytok étel érzékenyek, természetesen ezekből is elkészíthetitek.  

Hozzávalók (4 fő részére)

6 ek rizsliszt
4 ek gm. zabliszt (a két fajta liszt helyettesíthető 10 ek finomliszttel)
1 tk gm. sütőpor („sima” sütőpor)
2 ek darált mák
5 ek eritrit (3 ek kristálycukor)

Ezeket a száraz hozzávalókat keverjük alaposan össze.

2 db egész tojás
1 mk frissen őrölt bio vanília (1 tk vanília aroma)
1 bio citrom reszelt héja
2 dl laktózmentes natúrjoghurt („hagyományos” joghurt)
1 dl cukrozatlan mandulatej (tej)
0,5 dl repceolaj (napraforgóolaj)

Ezeket a hozzávalókat egyesével tegyétek az összekevert száraz hozzávalókhoz és pár perc alatt keverjétek csomómentesre.




Melegítsétek elő a gofrisütőt, tegyetek rá pár csepp (repce)olajat és 3-4 perc alatt süssétek a gofrikat készre. Amíg langyos, szórjátok meg poreritrittel (vagy porcukorral). Házi csipkebogyó lekvárral a legfinomabb, de barackkal és szilvával is nagyon finom, jó étvágyat hozzá!


Címkék

Sütemények