Kókuszos kocka

  • 2018.07.02.
  • 3

Naggyon messze van kinézetre a tökéletestől, az íze viszont nagyon közel. :)Piskóta:
# 4 tojás sárgája + édesítő + sütőpor+ 1 púpozott ek kókuszliszt# ehhez a 4 tojás felvert fehérjét hozzákeverni# 180 fokon, előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt kis tepsiben 25-30 percig sütni.Krém:# 1 dl habtejszín felverve# bele annyi kókuszreszelék, hogy ne legyen folyós a massza, de kemény seCsoki a tetejére:# 2 ek olívaolaj# 1 ek cukrozatlan kakaópor# eritrit (cukorhelyettesítő)Készítés:# Piskótasütés.# Krémkészítés.# Mázkészítés.# A piskótát vízszintesen félbe vágtam. Rétegezés: piskóta - krém - piskóta - krém - máz.# Ennyi krém és máz a felére elég, én most csak ennyiből szerettem volna kész sütit.# Ez a csokimáz érdekes, könnyű, légiesen roppanó lesz, ha megszárad. Ráöntés után azonnal késsel meg kell jelölni a vágás helyét (ahol szeletelni szeretnénk), mert gyorsan megszilárdul, utána pedig törik.Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha