Nyaralás 2017: programok, helyszínek (elérhetőségekkel)

  • 2017.07.22.
  • 6

Szervezés 1. ittSzervezés 2. (ez részletesebb) ittA nyaralásaink szervezése 4 éve totálisan átalakult, M. ugyanis cukorbeteg lett, 1-es típusú, inzulinos. Ez nagyon leegyszerűsítve annyit jelent, hogy mivel nem termel a szervezete inzulint, meghatározott időközönként, meghatározott mennyiségben saját maga adja be injekcióként; emellett vannak élelmiszerek/alapanyagok, amiket nem fogyaszthat, az étkezései szénhidrát mennyisége grammra meghatározott.
Minden program szervezésénél a legelső szempont az volt, hogy legyen hűtőszekrény, hiszen az inzulint hűteni kell; ha lehet, fagyasztó rész is, hogy a jégakkukat fagyasztani tudjuk, az utazások során vagy például strandon a hűtődobozban hosszabb időn keresztül biztos hőmérsékleten tárolható.Az inzulin M-nak életbevágó.Emellett a cukorbetegség kellékeket kellett ezer százalékra bebiztosítani, receptre feliratni, kiváltani, és mindenhol magunknál tudni: vércukormérő, stix, pen, pót-alkatrészek (elem, lándzsa, tű, inzulin).1. nap: A gyerekek "beszerzése", programmegbeszélés, Hőgyész → MohácsA gyerekeket a Nagyitól hoztam el.Útközben, Szekszárdon tankoltunk (vagyis M. tankolt, életében először) a MB kútnál, itt mindig olcsóbb a benzin, mint a többi benzinkúton. Érdemes a szervezéskor utánanézni a benzinkutaknak, hol lehet olcsóbban üzemanyagot venni, mert egy-két teli tanknál meg megspórolható egy strand belépő ára.Program: MohácsA gyerekek többször voltak már itt, annyi volt a terv, hogy este sétálunk és beülünk a Madisonba. M. nem volt jól, hirtelen nagyon fáradt lett, így rövid séta után hazamentünk.Este megbeszéltük, kinek milyen élelmiszerre van szüksége a következő 3 napra.2. nap: Mohács, MecsextrémDélelőtt a megírt bevásárlólistával nyakunkba vettük a várost és mindent beszereztünk.
Ebéd után elautóztunk Pécsre, a Mecsextrém parkba.A park weboldala itt.Családi jegyet válthattunk. Árak itt.Az ár korlátlanul tartalmazza:Erdei bob, Alpesi kötélpálya, Tiroli csúszópálya, Junior csúszópálya, Mászófal, X-Jump, Rodeó bika, 3 D karika, Lőszimulátor, Petanque pálya, Fenyves labirintus, Beltéri játszóház és az Udvar használatát.A parkolás ingyenes.Érdemes egy teljes napra menni.3. nap: Mohács → Villány → BeremendMohácson csomagolás 2.5 napra.Ebéd: Villányban, a Hétfogás Fogadóban.Hétfogás Fogadó Villány7773, Baross Gábor u. 41-43.+36 20 411 98 48info@hetfogaspanzio.huKellemes hely, kedves, gyors kiszolgálás, változatos ételválaszték, az árak nincsenek elszállva, mindenki talált fogáravalót.Beremend Strandfürdő