Mo. 9-12.: árkon-bokron által, háton hátizsákkal...

  • 2017.03.14.
  • 2

Szombaton Hőgyész, Pécs, mozi, A fehér király.(A film magyar regényből készült. Aki egyidős velem -vagy idősebb-, kapásból beazonosíthatja a szitut, hiszen ilyen társadalomban nőttünk fel. Aki egyidős velem -vagy idősebb, vagy fiatalabb, de nyitott szemmel él-, kapásból beazonosíthatja, hogy ilyesmi társadalomban élünk... Nem megyek bele, de nem szabad(na) hagynunk, hogy így legyen...)Nagymamámmal, akinek érdekes terve van 2017-re...
Vasárnap Mohács, majd este Budapest.M. talált egy könyvet, megkaptam. Megkaptam, de még nem olvastam végig.A húgomékat nagyon régen láttam, utoljára akkor, amikor Korneuburgból, a tárgyalásról jöttem hazafelé és nagy bátran be merészeltem vezetni a -nekem, kocsival- naaagy Budapestre. A húgom dolgozott, M-nak iskola volt, P-nak suli szünet, így össze-vissza találkoztunk a fent töltött két nap alatt, de legalább picit együtt voltunk.A húgom ketos sütivel, kávés golyóval várt. (Pedig nagyon feszített tempójú életet él, minden nap munka után főz másnapra M-nak, mert a sulijában nem megoldható a szénhidrát-számolt ebéd, pedig szüksége van rá, mert cukorbeteg; két gyereket nevel egyedül, és nem folytatom. Mindemellett még rám is figyelt a "mindenmentes", ketos sütivel, salátát, zöldséget is vett, hogy legyen nekem is.)A húgom tehát dolgozott, M. jött-ment, P. otthon volt. Igazán bébiszitterkedni már nem kell, mert 11 és 15 évesek a gyerekek, még ugyan nem nagyok, de az tuti, hogy nagyon kamasz mindkettő. Talpraesettek, ellátják magukat, de azért nem árt, ha van egy felnőtt a közelben. Egy felnőtt -én-, aki a 15 éves unokaöccsétől örökölt most pár pólót. Attól a gyerkőctől, akit nem is olyan régen tartott a karjában, amikor megszületett. (Jesszusom, egyszerűen röpül az idő...)
Hétfőn M. iskolába ment, a húgom dolgozni, mi P-val a Kökibe. Dolgunk is volt, meg én már ezerszer elutaztam mellette, de még sosem voltam bent. Most láttam. Fent is. Mert hogy van egy tetőterasza, futópályával!A kávéimat a húgom gyártotta, egyszerűen a világ legjobb kávéja az övé.Ment a játék is ezerrel.