Töltött paprika

  • 2016.12.18.
  • 8

Hozzávalók (2 adaghoz):# 2 nagy vagy 3-4 kis kaliforniai paprika # 250g darált hús # 1 közepes vöröshagyma # 2 tk paradicsompüré # 2 tk víz # só, bors# csöpp folyékony édesítő # kis marék reszelt sajt # kis zsiradékElkészítés:# Az apróra darabolt hagymát zsiradékon üvegesre pároltam.# Hozzáöntöttem a húst, sóztam, borsoztam, jól átsütöttem kevergetve.# A paprikák tetejét késsel levágtam. A magházat kivettem. A szépségek egy enyhén olajjal megkent tepsibe kerültek.# Megtöltöttem őket a hússal, a kalapjukat feltettem.Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütöttem, amíg kezdtek megsülni a paprikák (kb 15 perc), majd 150 fokon még 5-10 perc kellett nekik, addig elkészült a szósz.# A paradicsompürét a vízzel kis lábosba öntöttem.
# Hozzákevertem csöpp sót és egy csepp folyékony édesítőt.# Tálaláskor a töltött paprikákat kevés reszelt sajttal szórtam meg.Gyors és nagyon finom!Töltött paprika ittTöltött paprika másképp 1. ittTöltött paprika másképp 2. ittTöltött paprika másképp 3. ittMegtalálsz a Facebookon is: Boszorkánykonyha