Szülinapi áfonyás-csokikrémes sütemény

  • 2016.08.29.
  • 3

Hozzávalók:# 6 tojás # kb 160g liszt (mandula-, gesztenye-, kókusz-, szezám-, lenmagliszt vegyesen) # 15g kakaópor # édesítő ízlés szerint # kb 1 dl víz # 2 ek olvasztott kókuszzsír # 12g (1 csomag) sütőpor # pár csepp citromlé # nagyon kevés cukormentes szilvalekvárA krémhez:# 1 dl tejszín (ha lett volna, ezt használom: cocomas kókuszsűrítmény) # 70g cukormentes étcsokoládéElkészítés:# A krémhez a tejszínt kis lábosban felmelegítettem, beledaraboltam a csokit, kanállal elkevertem. Majd mélyhűtőbe tettem.# A tojásokat szétválasztottam, a fehérjét kemény habbá vertem.# Egy tálban összekevertem mixerrel a tojást, az édesítőt és a sütőport, majd hozzámixeltem a kakaót és a liszteket. Arra figyeltem, hogy annyi liszt menjen hozzá, amivel egy nem túl sűrű, de nem túl folyékony, piskóta tészta állagú masszát kapjak. Ezért nekem kellett bele kevés víz is.# Hozzáöntöttem a felvert fehérjét és a mixer legalacsonyabb fokozatát használva egynemű masszává kevertem.
# 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt közepes tepsiben sütöttem 25 percig.# Amikor a tészta kihűlt, kis téglalapokra vágtam.# Majd a kis téglalapokból kettőt használtam egy szelet sütihez: mindegyiket félbevágtam. Az alsó szeletre lekvár, a másodikra csokikrém, a harmadikra lekvár került. A felső szeletet, a süti tetjét csokikrémmel kentem meg, találtam még pár szem áfonyát, azzal díszítettem. (Frissen is finom, de érdemes előző nap megkenni a szeleteket szerintem.)Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha