Csokis keksz

  • 2016.03.24.
  • 9

Áldom a sorsot, amiért ha elvesz, ad is. Áldom, mert bár nem tudom megemészteni a fehér lisztes és a tejes dolgokat, megadta azt a képességet, hogy képes vagyok recepteket kitalálni és így olyan ételeket is elkészíteni, amik nem okoznak panaszokat. Kekszre vágytam. Elővettem a kis spájzomból az alapanyagaimat és indult a kísérlet. Megint sikerrel.Hozzávalók (24 darabhoz):(A végén lesznek megjegyzések.)# 100g mandulaliszt # 100g kókuszliszt # 100g gesztenyeliszt # 1/4 mk só # 1 cs (12g) sütőpor+pár csepp citromlé # 10 ek olívaolaj # édesítőszer ízlés szerint # 4 ek vanília aroma # 4 ek rum aroma # cukormentes csoki -darabolva- ízlés szerint # 2 tojásElkészítés:# Minden hozzávalót egy tálban összekeverünk (a sorrend mindegy).# Kézzel addig gyúrjuk, amíg összeáll a tészta (elég sokáig kell).# Kis golyókat formálunk, felét lelapítjuk.# Sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe belefér.# 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.Megjegyzés:# Készíthető csak mandulalisztből is.# Ha nem szereted a gesztenye ízét, a gesztenyelisztet helyettesítsd.# Én 60g csokit használtam, aki nagyon csokisra szeretné, tegyen bele többet, szerintem 120-150g-ot is elbír.# Az édesítéssel legközelebb vigyázni fogok, nekem túl édes lett.# Olívaolaj helyett használható bármilyen zsiradék (olvasztva).# Nagyon (-nagyon-nagyon) finom, ropogós, de nem kemény, a győri zabfalatokhoz hasonló állagú keksz.(# Ha valaki esetleg kiszámolja a makróit, szívesen fogadom.)Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha