Hókocka (hagyományos)
- 2016.01.05.
- 1
HagyományosHozzávalók (1 adaghoz):300g liszt70g margarin3 ek porcukor1 szalagáré1 tojáskevés tejfölpici tejKrém:4 ek lisztfél l tej180g margarin100g vaj1 tojás200g porcukorElkészítés:A lisztet, a margarint, a porcukrot jól elmorzsolni.Hozzáadni az előtte pici tejben megáztatott szalagárét.Ehhez jön a tojás és a kevés tejföl.Ezt a tésztát összegyúrni, 3 részre osztani, alálisztezve mindhármat külön kisodorni, egy sütőpapíros tepsi hátán mindhármat világosra megsütni. (Nagyon gyorsan megy, figyelni kell.)Krém:A lisztet a tejjel krémmé főzni.A margarint, a vajat, a tojást és a porcukrot kikeverni.Ha a főzött massza langyos, a két masszát robotgéppel habosra összekeverni.Ezzel a krémmel megtölteni a lapokat.Másnap szeleteljük.(Hamarosan felteszem a diab változatot.)Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha
A szerzőről
Boszorkánykonyha