Hókocka (diabetikus)

  • 2016.01.06.
  • 1

Hozzávalók (1 adaghoz, 30 db):300g tönkölyliszt (fehér, Nagyi Titka)70g margarin56g darált eritrit1 szalagáré1 tojáskevés tejfölpici tejKrém:4 ek tönkölylisztfél l tej180g margarin100g vaj1 tojás110g darált eritritElkészítés:A lisztet, a margarint, az eritritet jól elmorzsolni.Hozzáadni az előtte pici tejben megáztatott szalagárét.Ehhez jön a tojás és a kevés tejföl.Ezt a tésztát összegyúrni, 3 részre osztani, alálisztezve mindhármat külön kisodorni, egy sütőpapíros tepsi hátán mindhármat világosra megsütni. (Nagyon gyorsan megy, figyelni kell.)Krém:A tönkölylisztet a tejjel krémmé főzni.A margarint, a vajat, a tojást és az eritritet kikeverni.Ha a főzött massza langyos, a két masszát robotgéppel habosra összekeverni.Ezzel a krémmel megtölteni a lapokat.Másnap szeleteljük.Ha a fent említett liszttel készül, akkor 1 db tápértéke 5.6g CH.(Anyu fél adagot szokott sütni a húgom fiának, Milánnak, aki cukorbeteg és ez a kedvenc süteménye.)Hagyományos Hókocka recept itt.