Borsos csirkemell tejszínes-sárgabarackos burgonyapürével, langyos-mézes salátával

  • 2015.12.29.
  • 3

Hozzávalók:a húshoz:# 1 db csirkemell filé # só, őrölt fekete bors, tört színes bors # 1 ek zsíra püréhez:# 1 nagy sárga héjú krumpli # 3 szem aszalt (nem cukrozott) sárgabarack # tejszín (folyékony), sóa salátához:# vegyes levélsaláta # 1 mk méz, 1 ek forró víz, fél mk tört színes bors # 1 tk balzsamecet (nem cukros) # fél mk citromléElkészítés:# Az aszalt barackot forró vízbe tettem ázni.# A csirkemellet nagy pogácsaszaggatóval kör alakúra szúrtam, majd a körbe egy kis pogiszaggatóval egy lyukat szúrtam. sóztam, borsoztam. Serpenyőbe tettem, vízzel leöntöttem, 6-7 percig főztem. A víz elfőtt, ekkor 1 ek zsírt tettem a serpenyőbe, amin a húst mindkét oldalán átsütöttem.# Közben a krumplit meghámoztam, daraboltam, hideg, sós vízben puhára főztem. Leöntöttem a vizet, a krumplihoz kevertem sót, a feldarabolt barackot és annyi tejszínt, hogy krémes állagú legyen.# A megsült hús oldalát tört színes borsba forgattam.
# Elkészült az öntet: összekevertem a hozzávalókat.Tálalás:# A tányérra került a püré nagy része, csak a húslyukba illő adagot hagytam meg. A pürére helyeztem a nagy húst, a lyukba jött a maradék püré. A tetejére a kiszúrt húsdarab.# A tányérra került a saláta, meglocsoltam az öntettel.Megtalálsz a Facebookon is:
Boszorkánykonyha