Töltött paprika bopci módra

  • 2016.09.03.
  • 1

Amikor befőzés közben kell főzni, és kábé a hátad közepére sem kívánod a főzőcskét, mert odakint árnyékban harminckét fok van, neked meg a gőzben kell kornyadoznod, de a lurkók éhesek, Férjről nem is beszélve… nos, akkor érdemes ehhez a recepthez nyúlni. Mert kábé szinte semmi nem kell hozzá.Feltéve, hogy éppen lecsót raksz el (hogy hogyan? Így!) és van pár darab szebb paprikád, valamint a mélyhűtőben (részünkről ládában) ott árválkodik pár tízkilónyi kolbász.Töltött paprika bopci módraHozzávalók:9-10 db kemény húsú paprikakb. 1 kg sütni való kolbász3 dl rizs – szárazon mérve1 szál füstölt szárazkolbászkb. 30-40 dkg füstöltszalonna1 fej vöröshagyma1 kg friss paradicsom, vagy 1 üveg 27-30 ref. %-os paradicsompürésóElkészítés:A paprikákat megmossuk, a belsejüket besózzuk, félre tesszük.A kolbászból kinyomjuk a húst és a rizzsel jól összekeverjük.A paprikákból kiöntjük a vizet, és ezzel a rizses-húsos töltelékkel kb. félig töltjük. A tetejére teszünk egy-egy vékony szelet vöröshagymát.Egy lábasba tesszük a paprikákat, mellétesszük a füstölt szalonnát, füstölt szárazkolbászt, felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje a paprikákat. Hozzáadunk egy evőkanál sót. Először magas lángon forraljuk, majd ha felforrt, lentebb vesszük.Közben a paradicsomot felkockázzuk, és amikor levesszük a lángot a paprika alatt, hozzáöntjük a paradicsomot, ill. a paradicsompürét. Fedő alatt kb. 30 perc alatt készre főzzük.