Pikk-pakk kavart meggyes ropogós karamellréteggel " dobozos, nem bögrés

  • 2016.07.05.
  • 1

A pikk-pakk kavart meggyes azért pikk-pakk kavart meggyes, mert pikk-pakk megkavarni, a meggyet is pikk-pakk idő rádobálni (tök jó, pont szezonja van!), és határozottan, igen gyorsan tud megsülni a sütőben. Ja, és nagyon gyorsan lehet újabb adagot összedobni.A legalapvetőbb hozzávaló – és a legszükségesebb – a joghurtos doboz. Enélkül sajnos esélytelen ugyanilyet elkészíteni.Ellenben van jópár előnye a sütinek:nagyon gyorsan elfogynem lehet belőle eleget sütniha egy pirítós is feladja a leckét, akkor is nekiállhatsz, és nem fogod elrontanibűnözni lehet vele, nem is keveseta tetején ropogósra sül a cukor – namost ezen okból kifolyólag a fogyókúra valahol a lakás túlsó sarkában, sok-sok párna alatt található meggyerekek is elkészíthetikMérce: a natúr joghurtos doboz. Tehát nem kidobálni a kukába, ahogy beleöntjük a tartalmát az edénybe, hanem azzal méricskérünk tovább!Pikk-pakk kavart meggyes, ropogós karamellréteggelHozzávalók:2 db tojás1 kis doboz natúr joghurt2 doboz búzafinomliszt1 doboz cukorfél doboz olajkéshegynyi szódabikarbónacsipetnyi sókevés őrölt fahéj1 csomag vaníliás cukortetejére:1-2 marék kristálycukor30 szem meggyElkészítés:Az összes hozzávalót összekavarjuk alaposan. Nem kell hozzá semmi extra dolog: elég egy műanyag tál és egy evőkanál.Ezt a kulimászt beleöntjük egy teflon bevonatú tepsibe (kábé aaanégyes méretű, ahogy Schütz Ila mondta anno, tehát nagyjából 20×30 cm-es), a tetejére tesszük az 5×6 szem meggyet, és megszórjuk a cukorral. Ki hogy szereti, mennyire legyen karamelles, ropogós, annyit kell rászórni.A sütőbe tesszük, 30 perc alatt 175 fokon készre sütjük.