Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggal " bögrésen

  • 2016.03.13.
  • 2

Egy pofonegyszerű, ám különlegesen finom receptet hoztam. Igen, megint a muffin. Vagy cupcake inkább – bár ez nincs vastagon bevonva cukros vajkrémből készült habbal.Fő ízvilágát a maracuja és a csokipuding édessége adja, amit a joghurt és a citromlé ellensúlyozza finoman, ezt pedig kiegészíti a vaj tejszínes íze. Mindezt olyan tökéletesen sikerült ötvöznöm, hogy én is csak lesek, miért nem tudom már megint abbahagyni az evését Be kell vallanom, egyetlen olyan hozzávalója van, ami nem bögrés, ám ez is olyan, ami boltban ilyen kiszerelésben a leggyakoribb, így rá merem fogni, hogy lényegében bögrés a recept.Joghurtos-maracujás muffin csokipudinggalHozzávalók:Tészta:10 dkg vaj1,5 bögre liszt2 nagy tojás1 csipet sófél bögre kristálycukorfél csomag sütőpor2 csomag vaníliás cukor2 ek citromlé1 doboz (175 g) maracujás joghurtTöltelék:1 bögre tej2 ek liszt vagy 1 ek vaníliás pudingpor2 kk kakaópor2 ek cukorElkészítés:A vajat a cukorral habosra verjük, ehhez jön a tojás, a joghurt, a citromlé és a sós-sütőporos liszt.Egy 12-es muffinformát kibélelünk kapszlikkal, ebbe tesszük a tésztát, a közepére pedig a langyosra kihűtött csokis pudingport (egy sütibe kb. 1 kiskanálnyi fér belőle). 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróba szükséges!