Tengeri sós csokoládéval ízesített citrusos-mazsolás-vajas muffin " BÖGRÉSEN

  • 2016.03.11.
  • 8

Ez egy nagyon furcsa és érdekes süti lett. Sós karamellről már hallottunk, ugyebár. Na de sós csokiról?! Idáig én sem, ne aggódjatok De kaptunk Nőnapra két ilyen táblát, hát muszáj volt valamit kreálni belőle – csak úgy, natúrban nem volt túl finom, vagyis nekem nem jött be, hogy a só ott ropog a fogam közt. Ez született meg, ami egy ízkavalkád lett, de nem rossz értelemben. Megfelelő tálalásban húsvétra is merem ajánlani. Mondjuk valami ilyesmiben:Megsúgom: belinkeltem, ahonnan én is meg mertem most kockáztatni egy ilyen rendelést. Nem tartom vészesnek az összeget, amennyibe került.Tengeri sós csoki – Lindt márkájúTengeri sós csokoládéval ízesített citrusos-mazsolás-vajas muffinHozzávalók:1 tábla tengeri sós csoki3 db kis méretű tojásfél bögre cukorfél bögre puha vajmásfél bögre finomliszt1 citrom héjafél narancs héja1 vaníliarúd kikapart belseje1 bögre mazsolafél csomag sütőporfél bögre tejszín (főző)Elkészítés:A vajat a tojásokkal, a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverjük. Ebbe jön a liszttel elkevert sütőpor, a gyümölcsök héja, a mazsola, legvégül a tejszín, amit nagyon óvatosan keverünk hozzá, ki ne csapódjon (a citrusok héja miatt kicsapódhat). Só direkt nincs benne, a csokiban van elég Egy papírkapszlikkal kibélelt, 12-es muffinformát telepakolunk vele.Megolvasztjuk a csokit és a muffinok tetejére teszünk 1-1 kiskanálnyit. Enyhén beleforgatjuk.175 fokon 25 perc alatt készre sütjük.