Csípős-görögös karajcsíkok tejszínes szósszal

  • 2016.03.10.
  • 3

Neki kellett állni főzőcskézni. Elmúlt este 7 óra, apa még mindig sehol, de muszáj volt elkészíteni a vacsit. Gyorsan – már a gyerekeket tekintetbe véve is. Apósomon kívül senki nem jött minket köszönteni Nőnapon. Egyre furcsább ez a rokonság, ahogy telik-múlik az idő… Komolyan nem értem, mi lelte őket, mivel bánthattuk meg a lelküket, de hát már mindegy… A lányokban azért nem kis tüske maradt emiatt. (Az én szívem már bogáncsmező )Elővettem a karajt. Kiolvadt már előző nap, de nagyon nem voltam még jól akkor sem, ma sem a rántott húshoz. Egy fél polccal arrébb a Lidl-ből hozott, nemsoká lejáró lecsókolbász árválkodott. Jók ezek a sárga címkés vásárlások, csak időben fel is kell használni őket, és olcsóbban eszünk, mint alapból. Meg a fiókból elővettem a virslis zacskót – a Picim virslimániás már megint -, amiben volt még pár darab. Na akkor ezt hogyan is kéne összevariálni? Aztán fény gyúlt kicsinyke agyamban, és megszületett eme hami, ami azért határozottan finom lett. Még a fél 11 után ideérő apa szerint is, amikor jócskán és huszadjára kellett újra melegíteni neki.Csípős-görögös karajcsíkok tejszínes szósszalHozzávalók:6 vékony szelet karaj3-4 pár virsli1 pár lecsókolbász2 ek olaj1 ek gyros fűszerkeverékchili paprika2 nagy fej vöröshagyma1 doboz főzőtejszín (500 ml)Elkészítés:A karajt felcsíkozzuk vékonyra. A vöröshagymát kockákra vágjuk, olajon megfuttatjuk, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a karajt, fehérítjük, megfűszerezzük. Kb. 10-15 percig lefedve pároljuk, addig felkarikázzuk a lecsókolbászt és a virslit is. Ezeket hozzáadjuk, öszeforgatjuk, 1 pohár vízzel felöntjük, 3-4 percig kis lángon együtt pároljuk fedő alatt, majd beleöntjük a főzőtejszínt is és pár perig forraljuk. Főtt tésztával tálaljuk.Jó étvágyat!