Bögrés sajtfánk, aminél reszelni sem kell

  • 2016.01.30.
  • 1

Előre bocsátom, hogy nem ezt akartam készíteni. Eszem ágában sem volt. De ha már kinyitottam a hűtőt, és az orrom elé került ez a doboz, ami Pilos Friss sajt névvel volt ellátva (pedig fehél, nem pilos), hát hozzágyúrtam. Apa azt mondta, nehogy azt mondjam, hogy ez nassolni való, mert nem édes. Hát pedig ez szerintem nassolni való. De kitűnő lehet valamilyen szószos hús köreteként is. Nem az a klasszikus sajtfánk, hogy lereszelünk vagy 30 dkg sajtot és azt majd hozzáadjuk a tésztához.Annyit kell tudni róla, hogy egyáltalán nem szokványos recept, hisz nagyon gyorsan készen van, puha és könnyű, 20 perc alatt készen van (tehát keverem-kavarom-kisütöm), és sajnos nem lehet abbahagyni az evését. Toljuk befele folyamatosan.Nem olcsó, mert fél kiló sajt kell bele, viszont nem reszelt sajt, hanem friss sajt. Nehezített pálya! (Fellelhető a Lidl-ben. Meg más boltokban, de én ezt használtam.)Bögrés sajtfánkHozzávalók:1 tojás3 nagy csipet só1 egész doboz friss sajt (500 g)fél doboz laktózmentes tejföl (kb. 150 g)1 ek zsír3 bögre lisztfél csomag sütőporsütéshez olaj vagy zsírElkészítés:Az összes hozzávalót simára kavarjuk, kiskanállal kiszaggatjuk, és meleg olajban, lassú lángon sütjük. Kb. 10 perc, mire egy nagy serpenyőnyi kisül. Nekem volt olyan is, ami átfordult magától.