Kolbászos-zöldbabos csirkemáj 700 Ft-ból

  • 2016.01.24.
  • 3

Ez kivételesen úgy indult, hogy tudtam, mit akarok csinalni. Milyen csoda tőlem, igaz? Na jó, csak majdnem ezt. Rizsgolyót akartam mellé, de az elhúzódó luxusszálló-kialakítás miatt a főtt tészta maradt köretnek. Abból sem sok; magaban laktató volt a hami, de nagyon ám (A “luxusszálló” a kuciknak készül. Egyre inkább afele hajlom, hogy az “Extra bio & happy pigs” táblát elkészítem. )Kolbászos-zöldbabos csirkemájHozzávalók:80 dkg csirkemáj30 dkg füstölt, száraz kolbász40 dkg zöldbab2 nagy fej vöröshagyma1 ek zsírfűszerek: 2 ek ételízesítő, 1 ek fokhagymagranulátumElkészítésA zsíron (olajból több kell) megfuttatjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, mosott májat. Megpirítjuk.Ha minden oldala enyhén pirult, összekeverjük a karikára vágott kolbásszal, az ételízesítővel és a fokhagyma granulátummal fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük 3 dl vízzel, és fedő alatt kb. 20-25 percig pároljuk.