Bögrés vajas-túrós-citromos kocka

  • 2016.01.12.
  • 2

Ez egy alap recept, amit különböző módon fogok variálni a jövőben. Eldöntöttem. Mert finom, pofonegyszerű elkészíteni, és mérleg sem kell hozzá. (Morcos tudok lenni, amikor a Picim jön segíteni sütni, mert amíg én elfordulok egy evőkanálért, ő nagyon ügyesen el tudja nyomkodni a mérleg gombjait. Ezzel csak akkor van baj, amikor nem nulláról indulva mérek, hanem már van rajta valamennyi, és ki kell egészíteni egészre.)A krém nem olyan, hogy “habosra keverjük a vajat”-, mert azt nem szeretem. Kifejezetten utálom. Hisz akkor nem mindegy, milyen hőmérsékleten verem habosra, a milyen hőmérsékletű és milyen márkájú vajat, főleg úgy nem, ha az margarin. Sőt, nem is “hulalás”, tehát nem cukrászalap van benne, hanem zselés. Megmaradt a réteg, úgyhogy szuper, használni fogom még ezt a változatot.1 bögre 250 mlBögrés vajas-túrós-citromos kockaHozzávalók:1 tojásfél bögre puha vajfél bögre cukorfél bögre citromos joghurt1,5 bögre liszt1 mokkáskanál sütőporKrém:majdnem egy egész nagy doboz citromos joghurt (mi egy egészet használtunk el; ami a tésztába ment, annyi hiányzott a teljes adagból)500 g zsírszegény túró1 bögre porcukor1 kk vanília kivonat1 dl vízben feloldott 1 zacskó tortazseléElkészítés:A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, 180 fokon megsütjük – tűpróba kell.A krém hozzávalóit is összekeverjük. Érdemes először a túrót összetörni a porcukorral, majd ehhez adni a folyékony hozzávalókat. A tortazselétől nem kell félni, én mikróban csináltam, 15-20 mp-enként kavarni kell rajta, és kb. 3 perc alatt kész is van. Utána hagyni kell kihűlni és úgy hozzáadni a túrós krémhez. Alaposan össze kell kavarni. Ha kihűlt a tészta, mehet rá ez a krém, és hűtőben kell 1-2 órát hűteni.A végén a tetejére lehet önteni olvasztott csokit.