Sütés nélküli bögrés cappuccino torta

  • 2015.11.02.
  • 3

Hogy miért jó? Mert finom, sütni sem kell hozzá, és lehetetlen elrontani. Hogy mire kell vigyázni vele? Az egyik alkotóelemére*, hogy ne legyen benne alkohol – nekünk volt, úgyhogy az éjszakai száguldozás kilőve. Mire még? A gyerekek nehogy a saját ágyukba varázsolják az egész tortát, mielőtt megennénk, mert onnan nehezebb összekaparni. Főleg, ha még jó alaposan bele is nyomkodták az ágyneműbe, mert olyan finom. Sütés nélküli bögrés cappuccino torta1 bögre = 2,5 dlHozzávalók:500 g darált háztartási kekszfél bögre tejfél üvegcse rumaroma (sokalltam elsőre, de kell bele ennyi!)1 bögre olvasztott margarin5 ek cappuccino porfél bögre porcukor1 ek instant kávé1 ek vanília kivonatTetejére:10 dkg fehércsoki1 ek olaj1 kk holland kakaóporElkészítés:Egy tálban a hozzávalókat alaposan összekeverjük a száraz anyagokat, a margarinban feloldjuk az instant kávét – így könnyebb -, és úgy adjuk a keverékhez. Egy kapcsos tortaformába tesszük, hűtőben 1-2 órát pihentetjük. (Aki akarja, fóliával kibélelheti a formát, én nem tettem, így is kijött, mivel elég zsíros.)A fehércsokit az olajjal megolvasztjuk, ráöntjük a tortára, és azonnal megszórjuk a kakaóporral. Újabb 1-2 óra hűtőzés után melegvizes késsel vágható. Jó étvágyat! *: A rumaromák egy része elég magas etil-alkohol tartalommal viseltetik, amit nem szeretnek reklámozni a gyártók. Általában az olcsóbb fajtákba szoktak tenni alkoholt. Akármennyire is “csak aroma”, erősebb illumináltságot okoz, mint egy pár üveg sör.