Gyors, istenien krémes és finom zöldbabos csirkemell

  • 2015.10.10.
  • 7

Ilyen lágy, krémes szósszal/mártással még nem főztem csirkét! Főleg nem úgy, hogy ennyire finom legyen. Nem, ez nem hülyeség, tényleg olyan szinten lett finom, hogy elcsodálkoztam rajta. De megvan ám a titok nyitja, hogy is kell csinálni! A hűtőben ott árválkodott egy egész csirkemell filé, én pedig féltem, hogy meg fog romlani. Úgyis fel akartam avatni az új, kerámiás serpenyőmet, hát arra jutottam: ez a tökéletes alkalom most jött el.Istenien krémes zöldbabos csirkemellHozzávalók:60 dkg csirkemell filékb. 20 dkg zöld hüvelyű zöldbab5 dkg vaj8 dl tej2 tojás sárgája2 ek lisztfűszerek: só, borsElkészítés: A csirkemellet kockákra vágjuk. A vajon megpároljuk, megsózzuk, borsozzuk. Nem kell hozzáadni vizet, engedni fog éppen eleget magából.Összekeverjük a fagyasztott zöldbabbal, kis lángon pároljuk tovább.Ha kész a csirkemell, a két tojás sárgáját elkeverjük a tejjel és a liszttel simára, és ezt adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a húshoz. 5-6 percig lassú lángon főzzük tovább. Egy pillanatra se hagyjuk abba a kavarást, mert akkor összecsomósodik a tojás miatt – mi pedig nem rántottát akarunk enni! Én krumplipürével tálaltam.