300 Ft-os füstös krumplis tészta

  • 2015.09.30.
  • 5

Bizony, itt a hó vége nálunk is, nem csak máshol. Ugyan készültem én nagyon finom paprikás krumplival, amibe belepakoltam a mélyhűtőből előbányászott (vagyis csak kiemelt) lecsókolbászt, ami az odapakolt dobozos gyógyteák alatt volt (a gyerekeim ismét alkottak), ám derült égből villámcsapás: miután beletettem a hamiba, olyan büdös savanyú szagot árasztott, hogy ki kellett nyitnom az ajtót szellőztetni. A macskák pedig nagyon gyorsan felismerték, hogy az bizony hús szag, tehát abból nekik kapniuk kell. Vita nélkül. Szerintem sejtettek valamit, hogy megromlott a mélyhűtőben a lecsókolbász. Sokadik érzékes macskák Ő az egyik, konkrétan Lustika. Fotogén kedvében volt Gyors telefon apának, hogy izéé, várj még a hazarohanással – mert ugyebár 10 perce van hazaugrani enni, aztán a 11. percben már újra munkában kell lennie -, mert megromlott a hús, újra kell főznöm a kaját. (Húúú, micsoda leb*ást kaptam, hogy “Nincs kajááááám?!”) De fél óra múlva készen lett ez a filléres ennivaló, ami gyors, olcsó, és piszokmód laktat. Tökéletes fizu előtti napokra.Füstös krumplis tésztaHozzávalók:80 dkg krumpli2 kis fej vöröshagyma5 dkg füstölt szalonna3 vékony szelet füstölt tarja1 db füstölt hús kocka25 dkg fodros nagykocka tészta1 kis doboz tejföl1/3 szál füstölt szárazkolbászFűszerek: só, borsElkészítés:A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Erre kerül a kockákra vágott vöröshagyma, amit üvegesre párolunk, majd összeforgatjuk a meghámozott, megmosott, kockákra vágott krumplival. Sózzuk-borsozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, majd amikor felforrt, beletesszük a füstölt kockát, a füstölt tarját (felkockázva), a karikákra vágott kolbászt és a száraztésztát. Kis lángon készre főzzük, a végén összeforgatjuk a tejföllel.Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a facebook oldalamhoz is, ahol további érdekességeket találhatsz, gyors megosztásokat, és úgy egyáltalán közelebb kerülhetsz hozzánk.Na meg nyereményjátékok is vannak.