Vajas kakaós csiga
- 2015.09.22.
- 4
Nagyon intenzíven vajas ízű kakaós csiga van terítéken. A tésztába ugyan nem sok kell, de a többi rész mindenhol vajjal van készítve – ez az állagán és az ízén is szembejön velünk. Extra puha, nagyon könnyű, légies csigáról van szó. Nem tudom eldönteni, hogy az illata vagy az íze lett jobb. Talán felesleges is Az viszont biztos, hogy aki fogyókúrázni akar, az ne egyen ilyet! Abbahagyhatatlan és tele van szénhidráttal. Cserébe viszont finom Iskolába is vihető nasi, mert annyira nem kakaós, hogy összekenjen mindent a gyerkőc, ám mindenki irigyelni fogja érte.Vajas kakaós csigaHozzávalók:Tészta:1,8 dl tej75 g vaj1 nagy csipet só1 tojás45 dkg liszt1 zacskó (drOetker) szárított élesztő5 púpozott ek cukorpár csepp (üvegcsés, tehát erős) citrom-, vanília- és rumaromaTöltelékhez:kb. 10 dkg vaj olvasztva3 ek holland kakaópor6 ek cukor2 csomag vaníliás cukorElkészítés:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tejet és a vajat melegen adjuk hozzá. Alaposan, hólyagosra dagasztva, letakarva egy órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk.Megkenjük a vaj kétharmadával, rászórjuk a kakaóport és a cukrokat, és feltekerjük, úgy, hogy a száraz részen (tehát a hátán) folyamatosan kenjük olvasztott vajjal. Végül kétujjnyi vastagra vágjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe téve a maradék vajjal megkenjük és 170 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.