Vörösáfonyás, akácos-bodzás túrótorta

  • 2015.09.19.
  • 2

A pipikéink újra elkezdtek tojni, én pedig kihasználtam ezt a jó tulajdonságukat, úgyhogy a reggeli 10 tojásos tükörtojáson kívül még tortát is sütöttem. Kicsi lányom döbbenten kérdezte, hogy “Kinek van szülinapja?”, és nagyon megdöbbent, amikor azt találtam mondani neki, hogy senkinek, csak anya sütésre adta a fejét. Mivel azért közeleg a hideg, olyankor pedig a megfázás-torokgyulladás-tüdőgyulladás-hólyaghurut körforgás akaratlanul is felbukkan. Én pedig a természetes gyógyítás híve vagyok, egyre jobban, így hát előveszem az akác-bodza szörpömet, a vörösáfonyát, és ahogy tudom, belediktálom a gyermekeimbe. Mert én ilyen nagyon gonosz vagyok. Vörösáfonyás, akácos-bodzás túrótortaHozzávalók:3 tojás3 ek cukor3 ek lisztcsipetnyi sütőporfél csomag vaníliás cukorKrém:25 dkg túró2 ek cukorfél dl citromléfél dl akác-bodza szörp1,5 dl cukrászalap10 dkg aszalt vörösáfonyaElkészítés:Először egy 3 tojásos piskótát készítünk kerek tortaformában. Én 18 cm-est használtam. Ha kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük a következő krémmel:A túrót a cukorral a citromlével és a szörppel összeturmixoljuk alaposan, majd a cukrászalappal felverjük. A betöltött krémbe belenyomkodjuk az áfonya nagyrészét – ám hagyunk a tetejére is egy maréknyit.A torta tetejét is megkenjük, majd tetszőlegesen elhelyezzük a maradék áfonyát a tetején.