Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffin

  • 2015.09.17.
  • 0

Igen, ez mind. Emellett csodálatosan finom, nagyon puha, és abbahagyhatatlan. Amikor apának azt mondtam, hogy azért hagyjon már belőle, hogy le tudjam fotózni, nevetve közölte, hogy most kapta be az utolsó falatot. Kösziiii Úgyhogy csak ilyen fotóra tellett, nem tudtam feltornyozni – ez is csak megmentett pár darab.Hogy milyen beleharapni? Varázslatos. Mert könnyed, puha, légies, csodálatos ízkavalkád, meglepi-bogyókkal telt, és szétolvad az ember szájában. Mi másra vágyhatunk még? Ha van valakid, akit kényeztetni akarsz, ezt kötelező elkészítened neki! Vajas-mazsolás-körtés-whiskys muffinHozzávalók:2 tojás7,5 dkg puha vaj0,8 dl tej13 dkg kristálycukor22 dkg liszt1 kk kukoricaliszt1 késhegynyi szódabikarbóna1 csomag vaníliás cukor1 csipet só1 nagy marék mazsola0,5 dl whiskyfél körte apró darabokra vágvaElkészítés:A mazsolát beáztatjuk a whiskybe. Amíg ázik, a nedves hozzávalókat összeállítjuk, majd a szódabikarbónás lisztet beleszitáljuk. Összekeverjük alaposan, és beleforgatjuk whiskystül a mazsolát.Kibélelünk papírkapszlikkal egy 12-es muffinformát, a tetejére egy-egy kanálnyi apróra vágott körtét teszünk*, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróba szükséges!*: Ha beleforgatnánk, akkor bevizezné a gyümölcs nedvességtartalma a tésztánkat és nem jönne fel kellően.