Őszváró őszibarackos-kesudiós süti

  • 2015.08.27.
  • 7

Ehhez a sütihez sem kell nagyon különleges alapanyag. Mindössze ami otthon van a hűtőben, meg a bárszekrényben. Igen, van benne alkohol De kisül.Őszváró őszibarackos-kesudiós sütiHozzávalók:6 tojás7 ek cukor0,75 dl víz3 cl whisky6 ek búzafinomliszt2 ek kukoricaliszt8 db őszibarack1 nagy marék kesudiófél kk sütőpokéshegynyi őrölt fahéjpár csepp vajvanília- és narancsaroma (kis üvegcsés)Kenéshez: vaj és lisztElkészítés:A tojásokat a vízzel és a cukorral fehérre verjük (piskóta alap), majd hozzászórjuk a fahéjat, az átszitált liszteket, sütőport, összekeverjük a whiskyvel.Egy kikent, nagyméretű tepsibe borítjuk, megszórjuk apróra vágott őszibarackkal és kesudióval. 175 fokon (20perc utan levesszük 160 fokra) bő félóra alatt megsütjük.