Füstös-joghurtos csirkemell

  • 2015.08.15.
  • 8

Amikor a finom, gyenge csirkemell párosul a nyár ízével, a füsttel, az egyik legtipikusabb nyári zöldség ízével, és ezt az egészet megspékeli a krémes, kellemesen fanyar joghurt… na akkor mondja azt apa, hogy “ez úgy oda…, hogy egy falat se marad belőle, hidd el nekem!”. Mindenki megette. Van, aki repetát kért. Hadd tegyem hozzá: a gyerekeim ebben a bírhatatlan hőségben nem szeretnek enni. Tehát tényleg finom. A közben előtörő illatokról csak annyit: a macskáink és a kutyáink meg voltak veszve, hogy ők is enni akarnak belőle. Füstös-joghurtos csirkemellHozzávalók:75 dkg csirkemellfilé1 nagy fej vöröshagyma15 dkg füstölt szalonna10 dkg sós szalonna20 dkg füstölt-főtt sonka (nem csirkemell, hanem a klasszikus, húsvéti fajta)60 dkg cukkini reszelve2 tk só50 dkg szarvacska tészta1 nagy doboz görög joghurtfűszerek: frissen őrölt feketebors, fokhagymagranulátumElkészítés:A szalonnát apró kockákra vágjuk. Nem kell hozzá se zsír, se olaj, csak saját zsírjára kell lesütni. Erre dobjuk rá a picire felkockázott vöröshagymát, és üvegesre futtatjuk. (Itt már ajánlatos a háziállatokat kiszorítani a konyha környékéről, olyan illata van!)A csirkemellfilét felszeleteljük és 3×3 mm-es csíkokra vágjuk, a sonkát nagyon vékonyra szeleteljük, és azt is hasonló méretre vágjuk. Mindkét húsfajtát hozzáadjuk a szalonnás-hagymás alapra, és megsózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk. Fehéredésig hevítjük a húst, hozzáadjuk a cukkinit, és kb. 20 percig főzzük kis lángon, folyamatos keverés mellett. Nem kell vizet hozzáadni, a cukkini elég vizet tartalmaz.A görög joghurtot átkeverjük egy kanállal és hozzáadjuk a kész húsos ételhez.Egy másik edényben megfőzzük a tésztát, összekeverjük a kettőt és tálaljuk.