Töltött cukkini: a nyár laktató fogyókúrája

  • 2015.07.20.
  • 6

Napok óta várakozott két, gigászi méretű cukkini jobb sorsára a szekrény ttetején, mi pedig találtunk a boltban akciós darálthúst – innentől kezdve nem volt kérdés számomra, mi is lesz a cukkinivel.Tegnap kiderült, hogy egy ismerősöm szintén hasonló véleményen van a fűszereket illetően, mint én. Azaz meri használni, amit manapság nem igazán lehet látni, pedig olyan csuda ízeket lehet kreálni egy-egy adag fűszer otthon tartásával, hogy hihetetlen!Töltött cukkiniHozzávalók:1 gigászi méretű cukkini500g darálthús2 tojás1 marék zsemlemorzsafűszerek: só, őrölt fehérbors, tárkony, lestyán1 fej fokhagymapár szem paradicsomkevés olaj (kb. 2 ek)reszelt sajttejfölElkészítés:A cukkinit kb. 30-40 centis darabokra vágjuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk, besózzuk alaposan, és kb. fél órát így hagyjuk.A darált húst összekeverjük az átnyomott fokhagymával, sóval, borssal, tárkonnyal, lestyánnal, zsemlemorzsával és tojással, és beletöltjük a cukkinibe, miután kiöntöttük belőle a vizet, amit eresztett. A tetejére teszünk szeletelt paradicsomot és reszelt sajtot (ezek elhagyhatóak, aki akarja, tehet helyette tejfölt rá).Egy kevés olajat öntünk a cukkinik alá, és 180 fokon kb. 1 órán keresztül sütjük.