Zöldséges kínai tészta bopci módra " Anya, ez oltárira nagyon finom lett!

  • 2015.07.17.
  • 5

Valamiért kínai kajára fájt a fogam. A plázába most nem mentünk el emiatt (ott a legjobb a kínai egész Debrecenben), így hát amíg apa szerel, én főzök.Kiokoskodtam, hogyan is lehet megcsinálni, hogy roppanjon is a zöldség, de meg is legyen sülve, ám nem összesülve, és még sütő sem kell hozzá, csak egy kerámia bevonatos serpenyő, és a lányom szavaival élve “Anya, ez oltárira nagyon finom lett!”, tehát ehető. Zöldséges kínai tészta bopci módraHozzávalók:50 dkg darált sertéshús1 marék friss zöldbab2 nagy paradicsom3 fej vöröshagyma1 db sárgarépa30 dkg spagetti tésztafűszerek: só, őrölt feketeborskb. fél dl sűrű paradicsompürékb. 1 dl szójaszósz1 dl narancsléolajElkészítés:A háromból egy fej vöröshagymát apróra kockázunk, olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, és lepirítjuk enyhén. Felöntjük fél dl szójaszósszal, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, belereszeljük a répát. Most levesszük kis lángra.A tésztát közben egy fazékban félig megfőzzük. Ha kész (vigyázat, nem kell teljesen megfőzni, amolyan all dente legyen), hozzáadjuk a húshoz, és a tészta főzővizébe dobjuk a friss zöldbabokat, pár percig forraljuk, leszűrjük, és ezt is hozzákeverjük a hús&tészta keverékéhez.Most negyedeljük fel a vöröshagymákat (ha nagyon nagyok, lehet nyolcadolni) és a paradicsomokat (ezt is inkább nyolcadoljuk, ha tényleg nagyokat találtunk), adjuk a tésztás keverékhez, 3 percig kevergetve sütjük, közben hozzáadjuk a narancslevet (ennyi idő alatt fel fogja szedni a letapadt pörcöket, és egy kellemes édes-savanyú ízt ad az egésznek), majd elzárjuk a lángot alatta, és most adjuk hozzá a maradék fél dl szójaszószt, amivel alaposan összekeverjük.