Különleges hústöltés hússal

  • 2015.07.08.
  • 2

Milyen az, amikor húst hússal töltünk, mégsem költünk rá milliókat? A töltött húson (tehát darált hús, benne kolbász) kívül persze. Mi vettünk tegnap fél kilónyi karajt felszeletelve, és nem volt kedvem az olajgőzben főni az amúgy is 33 fokos benti hőmérsékletben. Remélem ez nem bűn szerintetek sem Tehát a rántott hús kihúzva, negatív előjellel.Viszont gyors sütés még mindig szükséges volt, így hűtőajtó nyitogatás és gondolkodás szintén. Az ihlet pedig megtalált.Hústöltés hússalHozzávalók:fejenként 2 szelet karajfejenként 2 db virslifejenként 2 szelet sajtfűszerek: ételízesítő, bors, fokhagyma, bazsalikomsütéshez pici olajfogpiszkáló vagy hústű a hús összetartásáhozElkészítés:A húst kiklopfoljuk az ételízesítővel, a fokhagymával, a borssal és a bazsalikommal. Legalább akkora hosszúra kell klofolni, hogy a virsli beleférjen! Tehát hosszra akkora, szélességre pedig legalább másfélszer akkora kell, hogy legyen, mint a virslink körfogata. Azért nem írok méretet, mert a virslik különböző hosszúságúak, és odabízom, ki milyet használ.A húsba teszünk egy szelet sajtot, rá a virslit, jó szorosan feltekerjük, és megtűzzük – hústűvel vagy fogpiszkálóval.Egymás mellé tesszük egy tepsibe őket, alá-melléteszünk kevés olajat, egy pohárnyi vizet, és 175 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. A végén én öntöttem rá egy kevés natúr joghurtot is, de nem kötelező. Csak így jobban nézett ki, meg valahogy kívánta is az étel.