Nyári ebéd friss alapanyagokból: tarhonyás tál

  • 2015.06.27.
  • 9

Elkezdett érni a zöldség, mi pedig rávetettük magunkat Katicával. A rávetésből az következett, hogy a tarhonya, az olaj és a lecsókolbász kivételével az összes hozzávaló saját. Jó, nem sok, de az első, idei saját termésből készült étel.   Tarhonyás tálHozzávalók:2 szál lecsókolbász1 db vöröshagyma, zöld szárával együttfél fej fokhagyma3 db paprika5-6 db paradicsom500 g tarhonyakb 2 ek olaj1 doboz passzírozott paradicsom (elhagyható; én paradicsom-mániás vagyok)1-2 kk őrölt pirospaprika, 1 ek só, késhegynyi borsElkészítés:Az olajon megfuttatjuk a felkarikázott hagymát – a szárát is felkarikázzuk -, majd a tarhonyát is. Hozzáadunk kb. egy liter vizet, a felcsíkozott paprikát, negyedekre vágott paradicsomokat, a fűszereket, sózzuk, paprikázzuk, borsozzuk, belekarikázzuk a lecsókolbászt (természetesen lehet mást is használni, ami van otthon, de én most ezt használtam, mert már meg volt bontva a zacskója), és levesszük kicsire a lángot, folytonos kavarás mellett kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.