Pikk-pakk vacsora két lángon

  • 2015.06.18.
  • 7

Mivel érik a zöldborsó mostanában – bár a környéken elég sok gazda morgolódik, mert nem sikerült jóra a borsója, hisz először elszáradtak, majd megrohadtak a hirtelenjött esőben -, úgy gondoltam, jöhet egy szezonális recept. Vasban gazdag étel következik, ami nem fogyókúrás!Zöldborsós májHozzávalók:80 dkg friss csirkemáj2 dl száraz rizsegy nagy zacskó, kb. fél kg friss zöldborsó1 ek ételízesítőfél csokor petrezselyemlevél aprítva2 ek só2 ek fokhagymagranulátumkb. másfél-két dl olaj a sütéshezlisztElkészítés:A májat alaposan megmossuk, leitatjuk róla a vizet (lecsepegtetjük), majd a lisztbe forgatás után a meleg (nem forró!) olajban hirtelen kisütjük. Vigyázat, köpködhet! Ekkor annyi a megoldás, hogy vagy lefedjük egy szűrővel (kerek izé, fröccsenés ellen találták ki), vagy amit én csináltam: bele kell szurkálni egy villával a májba, így a felgyűlt folyadék ki tud jönni belőle. Azért a gyerekek legyenek távol tartva ennél a műveletnél! Közben a rizst megmossuk, és a kifosztott borsóval együtt megfőzzük (tripla adag vízben), ételízesítő és aprított petrezselyemlevél hozzáadásával. Aki akarja, nyugodtan csinálhatja simán sóval&borssal, stb, amivel szeretné. Én csak leszedtem pár ágat a növekvő zöldségeinkből és azt felvagdostam.Ha megfőtt a rizses borsó, lemossuk-hűtjük hidegvízzel, tehát egy szűrőbe engedjük a fazékból, és arra engedjük a hidegvizet, és egy-egy merőkanálnyit szedünk a tányérra. Ennek a tetejére helyezzük a megsült májat, ekkor megsózzuk, valamint meghintjük fokhagymagranulátummal.Ha tetszett, csatlakozz a facebook oldalamhoz, ahol érdekességeket, játékokat, megosztásra ítélt bejegyzéseket találhatsz! Ja, és egy itt, ennél a receptnél is használható konyhai segédeszköz játéka fut jelenleg