Hűtőürítős fogyókúra, avagy fogyjunk finoman: Tepsis zöldséges

  • 2015.04.11.
  • 7

Ugyan Denvert kellett volna valamilyen formában elkészítenem, de most inkább a hűtő kiürítése lett a tettek mezejére lépést. (Denvert elkapta az egyik kutya, és tegnap nyissz-nyissz volt a torkának. :'() Egy csomó minden megmaradt húsvétról – padlizsán, cukkini, hagyma, stb. -, és a legegyszerűbb, ám mégis fogyókúrás egytálételt készítettem el az asztalra vacsora gyanánt. Mivel apa is közölte, hogy az ő gyomra tök üres – a reggelit otthagyta az asztalon -, hús is került a tepsibe.Tepsis zöldségesHozzávalók:2 db padlizsán1 db cukkini1 db vöröshagyma1 csomag újhagyma3-4 db paradicsomkb. 20 dkg sonka (nem a felvágottas pultból, hanem igazi sonka)1 nagy szál füstölt kolbászfél kg csiperke gomba3 szál répa3 db burgonyafűszerek: rozmaring, kakukkfű, citromfű, só, fokhagymagranulátum, bazsalikom, bors, kevés só1 nagy doboz tejföl (450 g)1 kk ételízesítőElkészítés:A zöldségeket a burgonya és a répa kivételével kockákra vágjuk. A burgonyát, a kolbászt és a répát karikára szeleteljük. A sonkát is felkockázzuk.A burgonya kivételével az összeset egy tepsibe tesszük, jól összeforgatjuk, megszórjuk a fűszerekkel, a tetejére rakjuk a burgonyakarikákat, majd az egészet megkenjük az ételízesítővel elkevert tejföllel. Nem kell bele zsiradék, a kolbászból és a sonkából pont elég fog kijönni.200 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük. Nem kell letakargatni, a krumpli pont elég “fedőt” ad neki.