Magdi anyus után szabadon: Citromos süti

  • 2015.03.22.
  • 0

Eredetileg citromos mignont akartam sütni. Mert ugye a boltban 140-150 Ft-tól kezdődik darabja – egy cukrászdában meg… húúúhh! Szóval nem kifizetődő venni. Nekiálltam netet böngészni miatta. Mit mondjak, egyik-másik recpet a semmivel volt egyenlő, úgyhogy én saját fejből nekiálltam. Hát, a citrommáz nem cukormáz lett, egyáltalán nem, így csak citromos sütinek nevezhetem el azt, amit sütöttem, de így is finom lett. Citromos sütiHozzávalók:Tészta:4 db tojás4 ek liszt4 ek cukorkéshegynyi szódabikarbóna1 tk vanília kivonat1 ek olaj1 citrom reszelt héjaKrém:12 dkg margarin1 citrom reszelt héja3 dl tej30 g vaníliás pudingpor80 g kristálycukorMáz:40 dkg hóbevonó2 citrom leve1 ek vízElkészítés:4 tojásos piskótát készítünk, lemeztepsiben vékonyra megsütjük. Ha kihűlt, kétfele vágjuk.Elkészítjük a krémet: a kristálycukrot a citromhéjjal a kávédarálón porrá őröljük. A margarint a porcukros keverékkel habosra keverjük, majd hűtőbe tesszük. A pudingot elkészítjük, de nem teszünk bele cukrot. Miután kihűlt a puding, fellazítjuk a margarinos keverékkel, összedolgozzuk.A piskóta egyik felét megkenjük a krémmel (az összessel), a másik felét ráborítjuk, és így betesszük legalább egy órára a hűtőbe.A mázhoz a hóbevonót a citrom levével és a vízzel gőz fölött összemelegítjük, majd ezt öntjük az előtte tetszőleges formára felvágott sütikre.Jó étvágyat!