Isteni sajtgolyók sütés nélkül, bögrésen " tökéletes vasárnap délutáni családi program

  • 2015.02.08.
  • 7

Ez nem az a klasszikus kekszgolyó. Egyáltalán nem. Mert eredetileg nem is kekszgolyót akartam csinálni. Úgy történt, hogy vettem egy kilós sajtot. Azt a sajttortának valót. Aztán ahogy rájöttem, hogy bizony 6 db leendő kiscsirkét kellene hozzá feláldozni, gyorsan átgondoltam a tervemet és inkább golyókat kezdtem el belőle gyártani.Bögrés sajtgolyóHozzávalók:1 bögre darált háztartási keksz (kb. 20 dkg)fél bögre puha vaj (kb. 12 dkg)fél bögre porcukor (kb. 10-11 dkg)1 tk holland kakaópor (nem tudom, hány deka :))4 evőkanálnyi friss sajtpár csepp vajvanília aroma (kis üvegcsés, Lidlben, Aldiban kapható)hempergetéshez: kókuszreszelék, színes cukorkák, stb.Elkészítés:A hempergetni valók kivételével mindent összegyúrunk egy masszává. Kis, diónyi golyókat formázunk belőle (gyerekek segítenek benne, sőt, a finommotorikájukat fejleszti, tehát kellemeset a hasznossal ), majd a tetszőlegesen kiválasztott külső bundába hempergetjük. (Ezt is imádták a lányaim csinálni, legalábbis a kókuszreszelékkel. A cukorkást nem engedtem nekik, mert több ment volna a pocakjukba, mint a golyókra. :))Nagyon könnyű, nagyon gyors, és elég különleges ízvilágú. Édes, picit savanykás, és krémes, tejszínes ízvilágú.