Glutén- és cukormentes kakaós minikuglóf

  • 2018.01.30.
  • 9

Újra január, újra diéta és gondoltam, kipróbálom a Szafi Free termékeket, főleg a lisztekre voltam kíváncsi, mert a családban Beni gluténérzékeny és gondoltam, hogy örülne már egy normális sütinek. Meg hát mindenki diétázik, és csupa ilyen igényük van, hogy mindenmentes, meg csökkentett szénhidrátos, meg cukormentes legyen, és persze mellette finom is. Azt mondjuk hozzáteszem, hogy ilyenkor mindenki megnyugtatja magát, hogy ez mindenmentes, lehet enni belőle, és dupla annyit eszik, mint egy normál sütiből. Ahogy én is. Korábban már készítettem egy mindenmentes kakaós csigát, ami nem nyerte el a tetszésemet, épp ezért most olyan receptet kerestem, ami remélhetőleg finomabb lesz. Mindenképpen tojásosat kerestem, és el is rontottam a receptet, mert fél adagot szerettem volna, de a teljes adag vízmennyiség hozzáadása után jutott eszembe. A recept innen van, és itt tudtok Szafi termékeket is rendelni.Hozzávalók (6 db mini kuglófhoz)90 gramm Szafi Free karobos muffin/piskóta lisztkeverék  2 db  M-es tojás10 g kókuszolaj 70 g víz20 gramm eritrit1 evőkanál cukrozatlan kakaóporElkészítés:Az egész tojásokat, a kókuszolajjal és vízzel keverjük össze egy műanyag tálban habverővel, majd adjuk hozzá az édesítőszert, kakaóport és a lisztkeveréket. Mini szilikonos kuglófformába kanalaztam őket feléig, mert nagyon megemelkednek. Muffinformában is elkészíthető, akár szilikonos, akár teflonos (de akkor kell bele kapszli). 160 fokon (az eritrit miatt) süssük alsó-felső sütési programon 20 percig. A tetejére cukormentes étcsokoládét olvasztottam és csurgattam le, majd málnával díszítettem.Remélem, tetszett a recept, várlak Titeket a Facebook oldalamon, és az Instagramon is.