Citromkrémes-bazsalikomos esküvői cupcake

  • 2018.01.07.
  • 3

Itt az év eleje és mivel mindenkinek megkérték a kezét, nekem meg megjött az esküvő sütidekor, gondoltam, most sütök hozzá egy muffint. Szerencsére volt az Aldiban Meyer citrom, és nagyon vágytam egy igazi citromos desszertre. A citromnak pedig jó párja a bazsalikom, ezzel ízesítettem a muffin tésztáját.Elkészítési idő: muffin előkészítés 5 perc, sütés 20 perc, hűlés 30 perckrém készítés: főzés 10 perc, hűtés 1 éjszaka, de legalább 2 óradíszítés: 10 percHozzávalók a muffinhoz: 1 db M-es méretű tojás, 1 kis citromos joghurt 0,8 dl napraforgó olaj, 120 gramm cukor, 160 gramm liszt, fél zacskó sütőpor,fél citrom leve1 citrom reszelt héjaegy teáskanál szárított bazsalikomHozzávalók a krémhez: (dupla adag, ebből egy kis befőttesüveggel elraktam a hűtőbe és a másik fele ment a muffinhoz)3 citrom leve (én most Meyer citromot használtam, ez sárgább színű, és édesebb, mint a hagyományos)2 citrom reszelt héja (itt biocitromot szükséges venni)3 egész tojás2 tojássárgája150 gramm cukor100 gramm vajHozzávalók a díszítéshez: 250 gramm mascarpone, a citromkrém feleMuffinok elkészítése: a roppant gyors és egyszerű “egyetlen edény koszolós” módszert választottam. A tojást, olajat, joghurtot, cukrot és a citrom levét, héját kézi habverővel összekevertem egy nagyobb műanyag keverőtálban, aztán hozzáadtam a bazsalikomot, lisztet, majd a végén a sütőport. A végén csak sima kanállal összekevertem. Muffinformába kapszlikat tettem, majd ebbe kanalaztam háromnegyedéig a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem 15-17 percig légkeveréses módban. Megvártam míg kihűlnek.Citromkrém készítése: egy edényben elkevertem a tojásokat, cukrot, citrom levét, majd alacsony lángon elkezdtem felfőzni. Folyamatosan kevergettem közben, addig amíg sűrű krém nem lett belőle. Ekkor hozzákockáztam a vajat, és még egy kicsit főztem, hogy krémes állaga legyen. Az olvadt vaj miatt folyósabb lesz, de nem kell izgulni, mert ha kihűl, akkor visszasűrűsödik. Amikor kész lett a krém, megvártam, hogy kicsit hűljön, majd egy kisebb befőttes üvegbe tettem kb a felét. A többit pedig egy üveg tálba, és lefedtem a tetejét folpackkal, hogy ne legyen bőrös. Egy éjszakára a hűtőbe tettem. Díszítés: a kihűlt muffinok közepét kivágtam, úgy lett szép kör alakú, hogy egy kinyomó szélesebb részével szúrtam ki a muffin közepét. Egy kis mélyedést csináltam benne. Habzsákba töltöttem a citromkrémet és mindegyik muffin közepébe nyomtam egy kis krémet. A maradékot összekevertem a mascarponéval és betöltöttem a habzsákba, és mintát nyomtam a muffint tetejére.Remélem, tetszett a recept, várlak Titeket a Facebook oldalamon, és az Instagramon is.

Címkék

Muffin Esküvő