Almás-sütőtökös máktorta

  • 2017.11.01.
  • 7

Szeretem azokat a tortákat, amik különlegesek és egészségesek is. Ez pedig pont olyan. Igazi őszi ízvilág. A receptet a Marie Claire oldalán találtam, de minden hozzávalót dupláztam és 26 cm-es tortaformában sütöttem meg. Hozzávalók300 g darált mák300 g zabliszt200 g kókuszvirágcukor400 g alma200 g sütőtök1 tojás sárgája2 dl tej1 teáskanál sütőpor1 citrom leveKrém:500 g mascarpone1-2 evőkanál porcukorfahéj ízlés szerintAz elkészítés roppant egyszerű. Az almát és a sütőtököt lereszeltem egy nagylyukú reszelőn.  A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A tortaformát kibéleltem sütőpapírral.A száraz hozzávalókat beleöntöttem egy nagy műanyag tálba, majd hozzáadtam a tojást, tejet, almát és sütőtököt. Összekevertem és ment is a tortaformába a tészta. 30 percig sütöttem. Megvártam, amíg kihűlt.A mascarponét összekevertem a cukorral és a fahéjjal, majd rákentem a torta tetejére. Nagyon finom sütemény, érdemes kipróbálni.