Retro kókuszkocka diétásan

  • 2016.12.09.
  • 4

Ha karácsony, akkor a kókuszkocka kötelező desszert. Gyermekkorom karácsonyait juttatja eszembe, amikor vártuk a Jézuskát, és megvolt az ünnep varázsa. Azóta anyukaként már a másik oldalon állok (itt minden anyuka tudja, hogy mire gondolok) és igyekszem megteremteni ugyanazt a hangulatot Kiskorúnak, amit én éltem át, amit én éreztem. A karácsonyi desszertek során is ugyanezt próbálom továbbvinni.Bár most egy diétás kókuszkocka készült, gondoltam kipróbálom mindenféle egészséges hozzávalóból, hogy hozza e ugyanazt az ízvilágot, és hát hasonló, de mégis más. Finom lett így is, szóval, aki diétázik, vagy bármilyen egészségügyi panasza van, de mégis kókuszkockára vágyik, ez lehet egy alternatíva. A kókuszos-csokis íz mindent visz.Hozzávalók tésztához:20 dkg zabliszt4 dkg kókuszzsír2 db tojás10 dkg eritrit 1,5 kanál méz1 dl Shan’shi light kókusztejkéshegynyi szódabikarbónaHozzávalók a mázhoz:10 dkg kókuszzsír10 dkg zsírszegény kakaópor4 evőkanál eritrit (lehetőleg por állagú)1 evőkanál Shan’shi light kókusztej1 zacskó kókuszreszelékA tészta hozzávalóit egy nagyobb műanyag tálba tettem, majd jól elkevertem és sütőpapírral bélelt magasabb falú tepsibe borítottam. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 percig sütöttem. Az eritrit miatt a 160 fok, mert 180 fok felett már nem lesz igazi az íze, legalábbis nekem ez a tapasztalat. Miután megsült, megvártam, míg kihűl.A csokimázhoz a kókuszzsírt felolvasztottam, majd elkevertem benne az eritritet, hozzáaadtam a kakaóport, és a kókusztejet. A tésztát kockákra vágtam, majd megmártottam a csokis mázban, végül pedig megforgattam a kókuszreszelékben.Jó étvágyat!Ha tetszett a poszt, gyere a Facebookra, vagy keresd ételfotóimat az Instagram-on!