Szénhidrátcsökkentett karácsonyváró cupcake datolyával

  • 2016.12.04.
  • 9

Újra karácsonyi recept, de hát mi mást lehetne most készíteni így december elején. A muffint szeretem, mert könnyen elkészül és csodálatosan tud kinézni egy kis krémmel a tetején. Szóval, egyszerű és látványos desszert tud lenni. És még mindig tart a nem eszek se cukrot, se lisztet diétám, szóval ez a recept is megfelel ennek. Persze, aki nem akar mandulalisztet, meg zablisztet használni, akkor nyugodtan helyettesítse finomliszttel. Ugyanígy eritrit helyett adjunk hozzá cukrot.Hozzávalók: Száraz rész:3 dkg mandulaliszt7 dkg zabliszt5 dkg teljes kiőrlésű liszt1 sütőpor feleNedves rész: 1 joghurt1 tojás10 dkg eritrit0,8 dl olaj1 evőkanál kandírozott narancshéj3 evőkanál zabpehely6 evőkanált szeletelt mandula10 db mag nélküli datolya apró darabokra vágva2 evőkanál méz1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverékTetejére: 250 gramm mascarpone 2 evőkanál por eritrit1 citrom héja lereszelve és leveA elkészítés roppant egyszerű: egy műanyag edénybe keverd össze a nedves rész hozzávalóit, majd add hozzá a száraz részt is. Ha már egynemű, akkor kapszlikkal bélelt muffinformába kanalazzuk, háromnegyedéig. Majd előmelegített sütőben 180 fokon kb 18-20 perc alatt készre sütjük. Amikor kihűlt, akkor jöhet a díszítés: a masarponét összekeverjük az eritrittel (vagy porcukorral) majd hozzáreszeljük a jól megmosott citrom héját, és belefacsarjuk a levét. Habzsákba töltjük és csillagvégű fejjel rányomjuk a muffin tetejére a krémet. Fontos, hogy a muffinra merőleges legyen a habzsák és kivűlről belülre nyomjuk a krémet, így lesz ilyen magas. Megszórhatjuk még dekorcukorral. Jó étvágyat!Ha tetszett a poszt, gyere a Facebookra, vagy keresd ételfotóimat az Instagram-on!