Útépítő torta

  • 2017.10.06.
  • 9





Jellemzően annak a híve vagyok, hogy a tortára csak ehető díszek kerüljenek, de olykor előfordul, hogy
kész díszekkel, esetleg játékokkal (természetesen fertőtlenítve) díszítjük a szülinapi finomságot. Az esküvői tortákon ez amúgy is megszokott dolog, és hosszabb távon meg lehet őrizni emlékként, mint a cukorfigurákat, bár azok is jól bírják, ha csak nem a pocakban végzik.
;)




Ám amikor egy kisfiú 3. szülinapjára Caterpillar munkagépes tortát szeretne kapni, és nem mellesleg ugyanilyen játék járműveket is, akkor
jön a '2 in 1' megoldás. Egyrészről nekem elég nagy küzdelem lett volna ennyire pöpec járműveket formázni cukorból, másrészt pedig a kis ünnepelt is nyilván jobban örült a későbbiekben is használható, igazi, gurulós
munkagépeknek.




Azért
így is volt kreatív része a dolognak, ugyanis egy dimbes-dombos munkaterületet kellett kialakítanom, sziklákkal, bokrokkal, fákkal, földdel, útjelző bójákkal. Mindez a sáros-földes útépítési terület a legfinomabb alapanyagokból készült, méghozzá gesztenyéből és sok-sok csokiból.




Ezt a tortát azért is készítettem különösen jó szívvel,
mert Apukám útépítő mérnök volt, és hasonló járgányokból profi kis modellek sorakoztak otthon a könyvek között. Néha próbálta felkelteni ezekkel az érdeklődésemet, de hát mit tagadjam, nem járt nagy sikerrel. :-/ Viszont ezt a tortát ő is nagy örömmel fogadta volna bármikor, korától függetlenül. :)











Címkék

Útépítő