Őszi esküvő

  • 2017.09.28.
  • 3




Eltelt a nyár, de szerencsére ősszel is lehet csodás és hangulatos esküvőket szervezni. Ezúttal
abszolút egyedi kérések mentén készítettem a tortát, melyben
a legnagyobb kihívás az volt, hogy ne burkolt, hanem krémes torta legyen. Ilyen esetben kívülre mindenképpen a vajkrémet kell bedobni, aminek én nem vagyok nagy híve, de annak van tartása. Belül természetesen maradtak a sokszor tesztelt és kedvelt
puhább, könnyebb, tejszínes krémek sok gyümölccsel vagy csokival kombinálva, hogy igazán ízletesek legyenek.




A pár további kérése volt, hogy a meglévő cuki nászpár díszükön kívül készítsem el cukorból a kedvenc kis plüss kabalájukat és a felirat legyen az, hogy "Kérek egy mancsot!" :)




Ezekből gyúrtam össze a három szintes esküvői tortát, aminek az alsó szintje narancsos trüffel, a középső és felső szintje pedig narancsos-citromos túró volt. De valahogy nehezen ment a kívánságok egyeztetése, hogy ki milyet szeretne enni, így aztán lett még egy kísérő torta, ami málnás mascarponekrémet rejtett egy kis csokival. ;) Szerintem így már mindenki kellett, hogy találjon a kedvére valót. A madarak azt csiripelték, hogy így is volt és sikert aratott a torta, aminek én nagyon-nagyon örülök! Sok boldogságot még egyszer Kata és Attila! :)













Aki kíváncsi a külső krémre, megmutatom, hogy melyiket használtam. Via tortaiskolájának oldalán találjátok, én ennek a kétszeresét használtam el a 4 tortához.

https://tortaiskola.hu/2016/02/22/svajci-vajkrem-keszitese-videos-segitseggel/




Egy ponttal kiegészíteném a leírást. Amikor a már szobahőmérsékletűre hűlt tojásfehérjehabhoz elkezditek adagolni a vajat kisebb darabokban, és ugye mindig meg kell várni, amíg elkeveredik, akkor bizony van egy pont, amikor lehet, hogy sikítófrászt kaptok, mert pont úgy néz ki, mint ami kicsapódott és tönkre ment. De nem! Ez teljesen természetes, szerintem ilyenkor veszi át az uralmat a vaj a cukros tojásfehérje felett. Ez nagyjából a vajmennyiség felénél következik be. Semmi vész, adagoljátok tovább a vajat és folyamatosan keverjétek
a krémet, össze fog állni szép, egynemű svájci vajkrémmé. Mivel a dupla adagot két körben készítettem és mindkétszer pontosan ugyanez történt, ezért bátran állítom, hogy így is van. No, meg olvastam nálam tapasztaltabb külföldi cukrász leírását is. ;)