Az első 2017-es esküvői torta

  • 2017.05.12.
  • 9





Május a kedvenc hónapom, egyrészt a napsütéses, egyre melegebb tavaszi napok miatt, másrészt mert ebben a hónapban születtem én is, a férjem is, ebben a hónapban találtunk egymásra, szóval csupa szívderítő esemény kötődik hozzá. Bevallom, hogy pontosan ezért én annak idején májusi esküvőt szerettem volna, csak az idő szűkössége és a szeszélyes időjárás miatt végül későbbre szerveztük,
ami nem is baj, mert így nyár közepén is van mit ünnepelni. :)




Sokan vannak viszont, akik ebben a csodálatos időszakban tartják az esküvőjüket, így aztán ilyenkor már beindul az esküvő szezon. Idén nekem is volt részem benne, úgyhogy nagy-nagy izgalommal belevágtam ismét egy három emeletes (60 szeletes) torta megalkotásába.




A külsejéhez kaptam segítségül fényképet, mely alapján az ifjú pár
ízlésére, az esküvő színeire
szabtam a tortát. Az igazán izgalmas az volt, hogy ezt a habzsákból a torta oldalára ún. "írókázós" technikát most először csináltam. Ehhez meleg úton készített tojásfehérje habot készítettem. Gyakorlatilag a svájci vajkrém része, de a vajat már kihagytam belőle, mert attól bizony sárgás lesz a krém színe. Nagyon bíztam benne, hogy működni fog.
Szerencsére bevált, nem olvadt le a hűtőből kivéve sem. Tudtommal nem esett baja szállítás közben sem, bár egy kis mentő csomagot adtam hozzá, ha netán javítani kellene. ;) Nem is gondoltam volna, hogy ilyen csini, látványos lesz az eredmény, pláne hogy nem annyira állt elsőre kézre a habzsák, illetve nem ráztam ki a kisujjamból a formákat, a vonalakat oly könnyedén, ahogy azt pl. Buddy Valastronál (CakeBoss) szoktuk látni. Viszont egy nagyon jó kis trükköt kilestem a youtube-ról, még pedig, hogy legyen a közelemben egy bögre víz, papírtörlő
és egy vékony ecset, ugyanis egy nedves ecsetvonással gyönyörűen lehet javítani akár a szakadásokat, akár a túl csúcsos befejezéseket.




Az alsó szint a család kedvenc erdei gyümölcsös mascarponekrémes csokitortája volt,
középre egy nyárias, fanyarabb, narancsos-citromos túrótorta, legfelülre pedig egy tonkababbal fűszerezett és kandírozott narancsdarabkákkal megbolondított trüffeltorta került. Azt csicseregték a madarak, hogy az utolsó morzsáig elfogyott. :)

















Éljen az ifjú pár!!!

Címkék

Esküvő