Trópusi finomság

  • 2017.03.08.
  • 2






Karácsony tájékáról elmaradtam egy-két csinos kis finomsággal, pontosabban a megosztásukkal. A képen látható torta még egy decemberi szülinapozásra
készült, amikor is már karácsonyi díszben pompázott a lakás, de ne tévesszen meg senkit a körítés, ez a desszerttorta nem feltétlenül Karácsonyra való, sőt!
Például most is, az első napsütéses tavaszi napokon épp úgy fenséges édesség, ahogy nyáron, vagy éppen ősszel. Szóval nem lehet kifogást találni, bármikor jöhet. :)




A desszert alapja egy zamatos kókuszos vajas lap, amin egy kis réteg
csokoládé ganache bújik meg, ezt
öleli körbe egy pillekönnyű, habos maracuja mousse. Mivel a tükörglazúrral is igyekszem barátkozni, így ehhez a mousse tortához egyértelmű volt, hogy kipróbálom. Elkészítettem hát egy mézes, fehércsokis glazúrt, három színben, és leöntöttem az alaposan kidermesztett tortát. Ugyan vártam a glazúrral, hogy sűrűsödjön, de elsőre nem sikerült eltalálnom a megfelelő állapotot, túl gyorsan lefolyt. Márpedig ahhoz, hogy szépen fedjen, még sűrűbb, lassabban folyóssá kell válnia. A hibák javítására végül csíkoztam a tortát, de addigra
bezzeg már besűrűsödött annyira, hogy a csíkok nem terültek el. De sebaj, ha nem mondom, akkor mindenki azt hinné, hogy pont ilyenre akartam, nem? ;)




Egy a lényeg, hogy továbbra is hatalmas maracuja rajongó vagyok és... hát... jajjj, de ennék most egy szeletet! :)