Foci torta 6.0

  • 2017.03.01.
  • 7





Úgy tűnik, hogy bármennyire nem rajongok a fociért, tortákban egy kikerülhetetlen téma. Időről időre visszatér, persze a népszerűségét tekintve kicsik és nagyok között, nem is csodálom. Az érdekes az, hogy ahogy darabról darabra próbálok valami újat alkotni a témában, egyre inkább megszeretem. Na, mondjuk egy meccset azért nem néznék meg, ott még nem tartok, és kérem ezt nem rossz néven venni tőlem! De a focipályáktól, a stadionon át a labdákig, kifejezetten örömmel tölt el, ha mutatós tortát sikerül létrehoznom.




A kért szeletszám befolyásolja, hogy milyen forma jöhet számításba. Ezúttal a kb. 18-20 szeletes labda sok lett volna, így aztán egy kb. 14 szeletes megoldásként találtam ki azt, hogy egy normál 10 szeletes kerek tortán legyen egy kisebb fél labda. Belül málnakrém bújt meg a vaníliás piskótalapok között, az egész pedig egy finom csoki ganache kabátot kapott a burkolat alá.

















Korábbi torták a témában:



http://bombolone.blogspot.co.uk/2014/02/kisfiuknak-foci-torta.html

http://bombolone.blogspot.co.uk/2015/03/foci-foci-foci-ezuttal-labda-formaban.html



Utóbbi bejegyzésben azt is megtaláljátok, hogy a labdán lévő fehér hatszögek és fekete ötszögek méretét, oldalaik hosszát hogyan kell kiszámolni. ;) Persze ezt én is ellestem valahonnan anno.

Címkék

Focis Torta