Szarvas bolognai medvehagymás tésztával

  • 2019.04.08.
  • 1

Ez a bejegyzés most egy hedonista gyors vacsoráról szól, mert egy bolognai ragu is lehet izgalmas.
Szarvas darált húst nem lehet kapni, de remek választás ehhez egy csomag szarvasragu hús vagy ha magunk bontjuk a vadat, akkor a kicsi nyesedékek.
Elkészítési idő: 30 percHozzávalók 2 személyre:
40 dkg szarvas darált hús5 dkg vöröshagyma2 gerezd fokhagyma6 levél friss bazsalikom3 db friss 10 cm-es ág kakukkfű140 g paradicsomsűrítmény0,5 dl vörösbor2 dl víz vagy 2 dl szarvascsontból készült alaplé 1/2 tk. sóőrölt fekete borsegy csipet őrölt borókabogyó3 ek. olívaolaj 20 dkg medvehagymás szélesmetélt5 dkg sajt
➽ Egy serpenyőbe 3 ek. olívaolajat öntünk és hozzáadjuk a szarvas darált húst. Hasznos tipp, ha a hús daráláskor beledaráljuk a hússal együtt a megtisztított fokhagymát és vöröshagymát. Én így tettem. De ha ez elmaradna, akkor egyszerűen aprítsuk fel a hagymákat és adjuk a húshoz.➽ Gyakori kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk a húst (elveszíti a nyers hússzínt, világosabb lesz). Ekkor adjuk hozzá a fűszereket: az őrölt fekete borsot, a sót, a csipetnyi őrölt borókabogyót, a felaprított friss bazsalikomot és kakukkfüvet. Alaposan összekeverjük a serpenyő tartalmát. ➽ Ezután hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a vörösbort és a vizet vagy ha van éppen vadból készült alaplevünk, akkor azt. Ismét alaposan elkeverjük az alapanyagokat és közepes fokozaton kb. 15 percig főzzük. ➽ Ezalatt lobogó sós vízben kifőzzük a medvehagymás tésztát. Nekem abszolút favoritok ezek a termékek. Adalékanyagmentes, valódi medvehagymapürét tartalmaz és lassú, házi jellegű szárítással készülnek az Óföldeáki Tésztaüzem tésztái. Vadhúshoz pedig kiválóan passzolnak. Személyenként 10 dkg tésztát számoltam. A hivatalos terminus szerint 10 dkg tésztát 1 liter vízben kell kifőzni, 20 dkg-ot 2 liter vízben stb...Megfőzzük a tésztát és végül leszűrjük, melegen tálaljuk. ➽ Az elkészült raguhoz kínáljuk a medvehagymás tésztát és a reszelt sajtot.
Jó étvágyat kívánok hozzá Nektek!vagy












Címkék

Hús - Vadak