Medvehagyma pesto

  • 2019.04.25.
  • 2

Az olaszok titkos fegyvere egy minőségi gyors vacsorához a pesto. Az eredeti itáliai változat bazsalikomból, fenyőmagból, parmezánból és olívaolajból áll. Én most egy kicsit változtattam az összetételen és ha már medvehagyma szezon van, akkor érdemes ebből a tavaszi különlegességből elkészíteni a saját változatomat. Sőt hozok egy villámgyors, húsmentes ebédötletet is belőle.Elkészítési idő: 15 percHozzávalók kb. 2 db 3 dl-es üveghez:10 dkg medvehagyma10 dkg parmezán10 dkg diókb. 2 -2,5 dl olívaolaj➽ Ha van kéznél otthon botmixerhez késes aprítónk, akkor nyert ügyünk van. Főleg, ha nem bénázik az ember az egyszerű gépezet összerakásával annyit mint, én! De ez csak egy röpke technikai információ volt, hogy lássátok nálam sem működik minden elsőre.

Címkék

Befőzés